Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradi dobogós helyezések a Choi Tábornok Emlékversenyen

Négy ország (Magyarország, Bulgária, Moldovai Köztársaság és Románia) 19 klubjának több mint 300 tékvandózója lépett tatamira a hétvégén, Biharszentandráson a Choi Tábornok Emlékversenyen, amelynek szervezői a váradi Tae-Kyon Sportklub és Román ITF Tékvandó-szövetség voltak.

Látványos harc

Látványos harc

A tékvandó alapítójának, Choi Hong Hi táboroknak emléket állító nemzetközi megmérettetésen juniorok és felnőttek is bizonyíthatták rátermettségüket formagyakorlatban (tull), harcban, erő- és speciális törésben.

A csapatrangsorban a junior III korosztályban Nagyváradi Wolf SK (edző Harascsák Gyula) zárt az élen, szebeni és vaslui csapatot maga mögé utasítva. A junior II és III korosztályban másodikak lettek a váradi farkasok.

Erőtörés

Erőtörés

A felnőttek között a házigazda Tae-Kyon SK (elnök és edző Sas Sándor) áltt dobogóra, második helyen zárva a küzdelmet a Nagybányai Dragonul mögött.

A Tae-Kyon SK tagjai közül Maia Borza (junior III) és Vlad Gavruta (felnőtt) vette át a korosztály legjobbjának áró különdíjat. Az ünnepélyes díjátadón jelen volt Cosmin Oprescu, a román ITF Tékvandó Szövetség elnöke.

Cupa Internationala de Taekwon-do  GenChoi (3)

„Sokat dolgoztunk, azért, hogy a verseny megfeleljen az elvárásoknak, de a megszerzett érmek (sz. m. közel negyven alkalommal álltak dobogóra a 24 fős csapat tagjai) kárpótolták az erőfeszítéseket. Külön elismerés a csapatversenyben elfoglalt második hely, valamint a két különdíj, amelyet Maia Borza és Vlad Gavruţă vehetett át” – értékelte a háromnapos emléktornát Sas Sándor (4 dan) a Tae-Kyon SK vezetője.