Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vár, ipari parkok, műemlékek

A nagyváradi vár, az ipari parkok, a műemlék épületek, az Oncsa negyedbeli aluljáró, a szakiskolák, a Körös áruház előtti tér, a Ceyrat lakónegyed építése, utcafelújítások – ezek jelentenek elsőbbséget a nagyváradi önkormányzatnak 2016-ban, mondta Ilie Bolojan polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

Parkosítják a vársánc déli, 1,4 hektáros részét a Griviţei utca felől, hangzott el, ugyanakkor ismét megkeresik Bihar megye önkormányzatát, hogy újból tárgyaljanak a Körösvidéki Múzeum várba való költöztetéséről, hangzott el.

A Körös áruház előtt a tervek szerint márciusban kezdik a munkát, majd a Fő utca kezdetéig mintegy két méterrel szélesítik a járdát, hogy egy kerékpárutat alakítsanak ki ott. Szintén márciusban kezdenék el az Oncsa negyedbeli Secarei utcánál a vasúti sín alatti aluljáró kialakítását, ennek év végére kellene elkészülnie. Idén 27 utcát aszfaltozna le a váradi önkormányzat, húszat Őssiben, négyet Velencén és hármat a Nufărul negyedben.