Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Változtak az adóhivatali határidők

Adóbevallási- és befizetési határidők változásáról tájékoztatott a Bihar Megyei Adóhivatal.

  • Közleményük szerint az úgynevezett M500-as formanyomtatványt – melyet a közintézmények és közhatóságok képviselőinek kell benyújtaniuk – december 18-áig várják a novemberi adatokkal. A nyomtatványt az adóhivatal holnapjáról kell letölteni, és elektronikus úton benyújtani az e-guvernare.ro honlapon keresztül. Kivételes esetekben papíron is benyújthatják a formanyomtatványt az adóhivataloknál, de akkor is szükséges az elektronikus forma, amit CD-n vagy USB-n kell elvinni.
  • Mindazokat a fizetnivalókat vagy adóbevallásokat, amelyeknek határideje december 25-e volt, idén december 21-éig kell befizetni, illetve benyújtani, áll az adóhivatal közleményében. Kivétel a 394-es, tájékoztató célú formanyomtatvány, ezt december 30-áig lehet eljuttatni az adóhivatalhoz. Az adóhivatali zsúfoltság, sorállás elkerülése érdekében szintén az online adóbevallást javasolják mindazoknak, akik rendelkeznek a megfelelő elektronikus hitelesítéssel.

valtoztak

Az adóhivatal arra is figyelmeztet, hogy a késedelmi kamat naponta 0,02 százalék, a büntetés pedig 0,01 százalék.

Az adóhivatal hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8.30–16.30 óra között, szerdán 8.30–18.30 óra között tart nyitva.