Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Változik a vasúti menetrend

Az elkövetkező hétvégén (december 14-étől) lép érvénybe a Román Vasúttársaság (CFR) 2014–2015-ös vasúti menetrendje.

A hivatalos indoklás szerint az eszközölt változtatásokkal a piaci igényekhez kívántak igazodni, ugyanakkor figyelmet fordítottak arra is, hogy a meglévő erőforrásokat a lehető leghatékonyabb módon használják ki. A CFR közleménye szerint jövő évben 1100 vonat közlekedik majd naponta a román vasútvonalakon. Az ünnepi időszakban speciális vonatjáratok indulnak majd a legkeresettebb hazai síparadicsomok irányába és továbbra is fenntartják a nagyvárosok és az azokat körülvevő kisebb települések közötti „navétajáratokat”. Ugyancsak megőrzik azokat a nagyvárosok közötti navétajáratokat, amelyeken az utazószám ezt indokolja, mint például a Bukarest–Ploieşti, Bukarest–Piteşti járatokat, vagy a nyári vakációs időszakban a Konstanca–Mangalia vonatot. Ugyancsak említésre méltó, hogy több Kolozsvárról, Craiováról, Piteştiből és más nagyvárosokból induló interregionális járatot regionálissá alakítottak. Ezek jóval több állomáson állnak majd meg és a díjszabásuk is a kategóriának megfelelően változott. 2015-ben tehát jóval nagyobb számú regionális járatot vehetnek majd igénybe az utazók. Érdekes kínálattal kecsegtetnek a nemzetközi vasúti járatok is: napi szinten indulnak majd vonatok Bukarestből olyan célállomások felé, mint Bécs (menetenként 39 eurós jegyáraktól) vagy Szófia.

Az új menetrend 2015. December 12-éig lesz érvényben, pontos információkhoz a www.cfrcalatori.ro honlapon vagy a 0259/444-952-es, vasúti tudakozó számán lehet hozzájutni.

Sz. G. T.

valtozik