Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Változatos sportprogramok színesítették a Nagyváradi Őszt

Futóverseny, kosár-, foci- és röplabdatorna színesítette sport szempontból az idei Nagyváradi Ősz rendezvényeit. Az alábbiakban a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság által szervezett három eseményről tájékoztatjuk olvasóinkat.

Többszáz fiatal vett részt a futóversenyen

Többszáz fiatal vett részt a futóversenyen

A futóverseny a már hagyományosnak számító helyszínen, a Bunyitay-ligetben zajlott 350 fiatal részvételével. A lányok között a következők bizonyultak a leggyorsabbnak: Cristina Micaci (16-os sz. iskola, az óvodások között), Mezősi Petra (16-os sz. iskola, az 1–2. osztályosok között), Kádár Sára (11-es sz. iskola, a 3–4. osztályosok között), Denisa Coita (16. sz. iskola, az 5–6. osztályosok között), Samanta Potra (Bihorul Sprtosikola, a 7–8. osztályosok között), Rebeca Toma (Mihai Viteazul Műszaki Szakközépsikola, a 9–10 osztályosok között), Mădălina Ştef (Bihorul Sportiskola, a 11–12. osztályosok között).

A fiúknál ugyanazon korosztályokban a következők zártak az élen: Rareş Mudura (Fugyivásárhely, óvodások között), Denis Cociuba (Betel Gimnázium, 1–2.), Darius Kitaru (Lucian Blaga Gimnázium), Fándly Márk (Szacsvay Imre Iskola), Mihai Botiş (Iosif Vulcan Pedagógiai Gimnázium), Răzvan Luncar, Samuel Pop (mindketten Mihai Viteazu Műszaki Szakközépiskola).

A kosárlabdatorna győztes leánycsapata

A kosárlabdatorna győztes leánycsapata

Az utcai kosárlabdatorna helyszíne a váradi Oltea Doamna-iskola tornaterme volt. Huszonhat csapat mérte össze erejét, négy korosztályban avattak győztest.

Az 5–6. osztályosok versengésének végeredménye, a lányoknál: 1. Oltea Doamna Iskola I. (edző Ana Iosa), 2. Oltea Doamna Iskola II., 3. 16-os iskola; a fiúknál: 1. Oltea Doamna Iskola, 2. Emanuil Gojdu Főgimnázium (Oana Paul), 3. Oltea Doamna Iskola II. A 7–8. osztályosok küzdelmének legjobbjai, a lányoknál: 1. Emanuel Gimnázium (Lidia Filip), 2. Ioan Slavici Iskola (Alexandra Ban), 3. 16-os számú iskola (Cristian Bugle), a fiúknál: 1. Emanuel Gojdu Főgimnázium, 2. 11-es sz. iskola (Kiss Tibor), 3. Dacia Iskola (Alexandra Zamfir).

A röplabdatornán nem volt hiány látványban

A röplabdatornán nem volt hiány látványban

A röplabdázók az Onisifor Ghibu Gimnázium sportcsarnokában mérték össze erejüket, a kadétok között hat, a reménységek között pedig négy gárda vett részt. Előbbi korosztályban a vaskohsziklási Avram Iancu Gimnázium nyert, megelőzve a házigazda Ghibu csapatát és a Marosaknai Sportiskolát. A további helyezettek a Bihorul Sportiskola, a Kikindai OK és az Aradi Provolei voltak. A reménységek versengését a szerbiai Kikinda első számú csapata nyerte meg, megelőzve a második gárdát, az aradi West Start és az Onisifor Ghibu SK-t.