Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Változatlanok maradnak a jegy- és bérletárak

Bár januártól 1%-kal csökkent az áfa, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) nem változtat az utazási díjszabásokon. Csuzi Istvánt, a vállalat vezérigazgatóját kérdeztük ennek okáról.

Az igazgató indoklása szerint ez az 1%-os árcsökkenés alig pár bani lenne. Például az 5 lejes, két utazásra érvényes jegyeknél ez 0,05 lej árcsökkenést vonna maga után – amit képtelenség visszajáróként odaadni az utasoknak –, a havi bérleteknél pedig kb. 0,7 lej járna vissza.

valtozatlanok

Csuzi arra is kitért, hogy akkor sem emeltek árat, amikor nőtt az áfa. Most viszont a pluszban befolyó 1%-ot – mely számításai szerint egy év alatt mintegy 100 ezer lejre tehető – az OTL viszontfelhasználásra fordítja majd. Ez az összeg fedezné az éves vandalizmus okozta károkat, ugyanis ismeretlen tettesek sok jegykiadó automatát tesznek tönkre, megrongálják a villamosok és buszok üléseit, illetve graffitiket festenek a járművek oldalára. Az utóbbi eltüntetésére használatos speciális oldófolyadék igen drága, akárcsak a jegyautomaták megrongált alkatrészei. Ugyanakkor a fedett megállókban lévő összetört padok, betört vitrinek javítási költségeit is az OTL kell, hogy állja.

Sükösd T. Krisztina