Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Változások várhatók a váradi közlekedésben

Bár városházi közlemény szerint távfűtési munkálatok miatt szeptember 5-étől, azaz tegnaptól kellett volna változnia a forgalmi rendnek Nagyvárad néhány belvárosi utcájában, a helyszínen ennek semmi nyoma nem volt, és a munkálatokat végzőknek sem.

A Zárda utcában tegnap még kétirányú volt a forgalom

A Zárda utcában tegnap még kétirányú volt a forgalom

 Az érintett utcák a Vámház (ma Sucevei) utca Menház (ma Titu Maiorescu) és Zárda (ma Mihai Viteazul) utcák, illetve a Menház és a Mocsáry Lajos (ma Nicolahus Olahus) utcák közötti szakaszai, ahol, bár megmarad a kétirányú közlekedés, az úttestet egysávos szűkítik, amint elkezdik feltúrni az aszfaltot a távfűtési vezetékek cseréje miatt. Éppen ezért itt jelzőlámpák irányítják majd a forgalmat. Tegnap délben ezeknek még nyomuk sem volt annak ellenére, hogy némely útkereszteződésben már felásták az úttestet, és ott forgalmi táblák figyelmeztettek a munkálatokra. A fentebb említett szakaszon a közlemény szerint szeptember 11-éig tart majd az útszűkület.

A Zárda utcában a Vámház utcai kereszteződéstől teljes hosszában egyirányú lesz a forgalom a Nagyvásártér irányába. Ez a változás a tervek szerint október 15-ig fog tartani, és tegnap kellett volna érvénybe lépnie, de még itt sem dolgoztak, úgyhogy egyelőre itt sem módosult a közlekedési rend.

A Vámház utcai buszmegállót felszámolják

A Vámház utcai buszmegállót felszámolják

A felsorolt helyeken végzendő munkálatok a tömegközlekedésben is változásokat hoznak. A részletekről tegnap Csuzi István, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezetője tájékoztatott. A forgalmi rend tényleges megváltozásától kezdődően a 13-as, 14-es, 15-ös és 16-os buszoknak a megállói változnak illetve a 14-es járat az útvonal módosul. A 14-es busz Vámház utcai megállóját megszüntetik, és a temető irányából érkező busz a Kert (ma Avram Iancu) utcán halad majd végig, és a Kapucinus (ma Traian Moşoiu) utcai kereszteződésnél, az OTP bank előtt lesz egy megállója, valamint a Nagyvásártérnek a Zöldfa (ma Vasile Alecsandri) utcai kereszteződésénél is megáll. A 13-as, 15-ös és 16-os járatok Zárda utcai megállóit a zsinagóga elől a Nagyvásártér mellé, az Ullmann palota közelébe helyezik át. Ezeknek az útvonala nem módosul.

Arra kérik a sofőröket, hogy ne megszokásból vezessenek, hanem vegyék figyelembe a kihelyezett forgalmi táblákat.

(sükösd)