Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Változások lehetnek a keretben”

Alig három nap pihenő után, vasárnap délután már ismét edzésen vettek részt a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapatának tagjai. Cristian Achim együttesére kemény hónap vár, hiszen az új év első két hetében két kemény riválissal, a Bukaresti Steauával és a Târgu Jiui Energiával találkozik majd.

Nehéz feladat előtt a VSK szakmai stábja, Cristian Achim vezetőedző és segítője, Milan Mitrovics

Nehéz feladat előtt a VSK szakmai stábja, Cristian Achim vezetőedző és segítője, Milan Mitrovics

A decemberi hónapot két győzelemmel (Nagyszeben és Marosvásárhely ellen) és három vereséggel (a Steaua, Temesvár és Kolozsvár ellen) záró váradi gárda edzője nem lehetett elégedett a látottakkal, főleg a Temesváron és Kolozsváron mutatott teljesítménnyel.

 

Érzékeny veszteség

„A kolozsvári vereség nem meglepő, hiszen a bajnokság olyan kiegyensúlyozott, hogy bárki megverhet bárkit. Nálunk sokat számított Bogdan Ţibârnă kiválása (a center a vásárhelyeiek ellen hazai pályán megnyert találkozón sérült meg), az ő hiányát nem sikerült megfelelően pótolnunk. A továbbiakban más megoldást kell találnunk, hiszen az elkövetkező másfél hónapban nem számíthatunk majd a játékára, addig pedig fontos meccsek várnak ránk” – értékelt Cristian Achim az idei év utolsó tétmeccsét követően, amelyen csapata a vártnál simábban kapott ki a Kolozsvári UBT-től. A VSK berkeiben olyan hírek is felröppentek, miszerint változások lesznek a játékos keretben, ugyanis a csapat jól kezdte az idényt, látványosan és ponterősen játszott, ám az év végére már nem minden játékos nyújtotta a tőle elvárt teljesítményt. Nevekről még nem beszéltek, de a lehetőséget a csapat edzője sem tagadta. „Lehetséges, hogy változások lesznek a keretben” – ismerte el Achim szakvezető.

Ţibârnă sérülése komoly gondot okoz a váradiaknak

Ţibârnă sérülése komoly gondot okoz a váradiaknak

 

Kupameccs és rangadók

Keményebben talán nem is kezdődhetne az újév a váradiak számára. Az első ellenfél a Bukaresti Steaua lesz a Román Kupa negyeddöntőjében. Az odavágóra január 4-én, Váradon, a visszavágóra, 9-én, a fővárosban kerül sor. A párharc győztese vehet részt a kupadöntő négyes tornáján. Alig két nappal a Steaua elleni visszavágót követően Târgu Jiuban lép pályára a VSK az Eurocupban történelmet író Energia ellen, amely bekerült a második számú európai kupa legjobb 32 gárdája közé. A találkozót az őszi idény ötödik fordulójából napolták el. Január 17-én, immár hazai pályán ismét a gorji csapat lesz az ellenfél. Az újév első hónapjában további két mérkőzést játszik még a váradi együttes, idegenben Piteşti ellen, január 23-án, majd hazai pályán Craiova ellen, január 30-án.

Sean Barnett jó igazolásnak bizonyult Fotók: VSK/Roby Boros

Sean Barnett jó igazolásnak bizonyult
Fotók: VSK/Roby Boros

 

Eredmények, bajnoki állás

Vasárnap este újabb mérkőzést játszottak a román férfi élvonal 15. fordulójában. Meglepetésre, az újonc Bukaresti Dinamo hosszabbítást követően 96–93-ra győzte le az Energiát, méghozzá annak otthonában, Târgu Jiuban. Tegnap, lapzárátnk után újabb találkozóra került sor, a Temesvár–Galac összecsapás nem került tévéképernyőre, a ma 17.15 órától sorra kerülő Steaua–Craiova találkozót azonban már a váradi sportkedvelők is figyelemmel követhetik a Digi Sport csatorna jóvoltából. A bajnoki tabellát a 24 pontos marosvásárhelyiek vezetik, a 23 pontos kolozsváriak, váradiak és szebeniek, valamint a Dinamo előtt, igaz utóbbi gárda egy meccsel többet játszott. A 22 ponttal rendelkező craiovaiak férnek még be a rájátszásba. Jelenleg az alsóházi rájátszásban kapna helyet a piteşti-i, a târgu jiui, a galaci, a temesvári és a medgyesi gárda, no meg a Steaua, amely azonban négy meccsel kevesebbet játszott ellenfeleinél, így érthetően kevesebb ponttal rendelkezik (kosárlabdában két pont jár a győzelemért, de a vesztes gárda is kap egy pontot).