Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Válaszút Micskén

Július 29. és augusztus 1. között a micskei Timótheus Ifjúsági Központ adott helyet az immár huszadik alkalommal megrendezett vakációs bibliahétnek.

A gyerekek most is nagy érdeklődéssel fogadták a naponta bemutatásra kerülő kerettörténeteket, bibliai történeteket, énekeket, játékokat, feladatlapokat, kézimunkákat. A 60–70 fős gyereksereg felügyeletét, játékát az évről-évre visszatérő egyetemista és líceumi diákok segítették.

valaszut 1

Az idei Vakációs Bibliahét témája a Válaszút volt. A mindennapok élete sokszor teszi választás elé az embert. Hogyan döntsünk bizonyos dolgokban, helyzetekben? Merre induljunk? Helyes-e az, amit teszünk? Jó vagy rossz úton járunk-e? Noé, Gedeon, Rúth, Dávid és Góliát történetei segítették döntéseinket, hogy a helyes utat válasszuk, ugyanakkor jó tanácsokkal is elláttak bennünket.

valaszut 2

A bibliai történetek felvetették a választás lehetőségét is: okos vagy bolond, kicsi vagy nagy, győztes vagy vesztes, erős vagy gyenge. Aztán kiderült, hogy Isten nem úgy nézi a dolgokat, ahogy mi emberek. Láthattuk, hogy akit az emberek bolondnak néztek, mint Noét, az Isten szemében okos volt, mert engedelmeskedett néki, vagy aki kicsinek érezte magát, mint Gedeon, Isten nagy dogokat vitt végbe általa, mert bízott a seregek Urában. A vesztes is válhat győztessé, vagy éppen a gyenge erőssé, mert Isten az, aki erőssé, bátorrá, győztessé teheti az embert, ha segítségül hívjuk.

A következő jó tanácsokkal térhettünk otthonainkba: „Légy okos, hallgass Isten szavára! Bázzál Istenben, Ő veled lesz minden feladatodban! Ne feledd, Isten mindig törődik veled! Hívd segítségül az Istent, és ő erőssé tesz!”

Reméljük, ezeknek a jó tanácsoknak a birtokában sikerül a helyes utat, döntést meghoznunk, hogy Isten dicsőségére szolgáljunk!

Oláh Mária vallástanár