Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Valami véget ér…”

Utoljára szólt a csengő a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzős osztályai számára csütörtökön. A matematika-informatika szakos XII.A-sok, a teológia szakos XII.B-sek, illetve az elektronika szakos XII.C-sek egymás vállát fogva, énekelve járták végig az iskola folyosóit, majd miután tiszteletet tettek a névadó Lorántffy Zsuzsanna Körös-parti szobránál, átvonultak az olaszi református templomba.

valami veget 1

Az ünnepi istentiszteleten ft. Csűry István püspök hirdetett igét, engedelmességre intve a fiatalokat. „Az út, amit jártok, az Isten kezéből való legyen. Ez vezet majd el a boldogsághoz” – hangsúlyozta.

Ezt követően Szakács Zoltán iskolalelkész köszöntötte az egybegyülteket, majd  Zsíros Anikó iskolaigazgató szólt a ballagó fiatalokhoz. „Higgyétek el kedves ballagó diákok, hogy sokban különböztök egy állami középiskola végzős diákjaitól. Abban például, hogy hittel, illő alázattal és becsülettel álltok oda egy-egy közös ügy mellé. Kérlek benneteket, hogy méltó módon őrizzétek meg és adjátok tovább a magyar református közösségünk értékeit” – fogalmazott, ajd Ákos slágerének jól ismert sorait idézve búcsúzott – „valami véget ér, valami fáj. Tanártársaimmal együtt most lassan elengedjük a kezeteket, erről szól ez a mai ünnepség. A mi időnk lejárt, ti továbbléptek, új szereplőket rendel mellétek a Gondviselő, akik jönnek és átveszik a helyünket”.

valami veget 2

A végzős diákok részéről Csűry Anikó (XII.A), Buşcă-Szilágyi Eszter (XII.B) és Bíró Olivér (XII.C) búcsúztak az iskola közösségétől. Az ünnepségen Csiha Kálmán Szeressétek a templomot című versét szavalta Buşcă-Szilágyi Eszter és Debreczeni Ákos.

valami veget 3

A ballagás oklevélosztással zárult. Először Gál Ildikó, Bere Zsuzsanna és Demjén Andor osztályfőnökök díjazták a legkiválóbb tanulmányi eredményt elért diákokat, majd átadásra került a Töndury ösztöndíj, az iskola önkénteseinek járó oklevelek, végül pedig Csűry István püspök és Zsíros Anikó azokat a diákokat részesítették emlékplakettben akik 12 éven át voltak az iskola diákjai.

A rendezvény a szertartásos kulcsátadással és a himnusz közös eléneklésével zárult.

Sz. G. T.