Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vakációs programot szerveznek óvodásoknak

Augusztus 21-e és szeptember 8-a között több mint kétszáz óvodáskorú gyermek számára szervez vakációs programot, 11 vidéki tanintézményben, a nagyváradi Rotary Club 1113, a Vakációm egy szivárvány elnevezésű projekt keretében.

vakacios

Érintett intézmények a szarándi 2-es számú óvoda, a várasfenesi 2-es számú óvoda, a mézgedi 2-es számú óvoda,  a csékehodosi 3-as számú óvoda, a venterrogozi 4-es számú óvoda, a hollószegi 3-as számú óvoda, a köröskisjenői 1-es számú óvoda, a tarjáni 1-es számú óvoda, a cigányfalvai 2-es számú óvoda, az illyei 1-es számú óvoda, a bihardobrosdi 2-es számú óvoda és a biharrósai 1-es számú óvoda. Az résztvevő gyermekek számára ugyanakkor a projekt keretében tanfelszerelést is vásárolnak a szeptemberi tanévkezdés előtt.

A rendhagyó nyári óvodával kellemes alternatívát szeretnének felkínálni a gyermekeknek és szüleiknek arra, hogy hogyan töltsék el a nyári vakáció utolsó napjait. A projektben résztvevő pedagógusok, kivétel nélkül, önkéntes módon vesznek majd részt a programokban, melyek során a kisgyermekek foglalkozásokon vehetnek részt és olyan közösségi játékokat sajátíthatnak el, melyeket aztán továbbadhatnak saját családi- vagy baráti körükben.

A Rotary 1113 nagyvárad legfiatalabb Rotary Klubja, melynek tagjai magánszférában dolgozó szakemberek és köztisztviselők, akik csapatban dolgozva igyekeznek hozzájárulni a nagyváradi és Bihar megyei közösség fejlesztéséhez, sajátságos szociális vállalkozói módszerekkel.

Sz. G. T.