Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vakációs bibliahét volt Micskén

Augusztus 22–25. között zajlott az idei vakációs bibliahét Micskén, amelynek a Timótheus Ifjúsági Központ adott helyet. Egy nem mindennapi születésnapot ünnepelhettünk, a reformáció 500-ik évfordulóját, ennek jegyében játszódtak a napi események.

vakacios 1

A kerettörténeteknek egy híres cukrászmester műhelye adott helyet, ahova naponta betért egy-egy híres reformátor, például Károli Gáspár, Luther Márton, Kálvin János vagy éppen Dévai Bíró Mátyás. Ők segítettek abban, hogy a sok akadályba ütköző torta – amelyet a reformáció 500-ik évfordulója alkalmára rendeltek – elkészítése megvalósulhasson.

Károli Gáspár, aki lefordította magyar nyelvre a teljes Szentírást, segít lefordítani a tortareceptet, mert tudja, ahogy recept nélkül a torta sem készülhet el, és a reformáció sem terjedhetett volna el, ha nem olvashatták volna anyanyelven a Szentírást az emberek.

Luther Mártont, aki a wittenbergi várkapura kiszegzett 95 tételével elindította a reformációt, állandó Istenkeresése segíti abban, hogy a cukrászműhelyben eltűnt receptet megtalálják.

Kálvin Jánosnak, aki a genfieket is rendre tanította, pontossága megmutatja, mennyire fontos mindent a recept szerint csinálni, hogy a torta ne essen össze sütés közben. Ugyanígy nagyon fontos, hogy mi is betartsuk a Szentírás utasításait, hogy üdvözüljünk.

vakacios 2

A kerettörténetek előkészítették a talajt a bibliai történeteknek. A hét folyamán a gyerekek megismerkedhettek az etióp főember megtérésével, aki a messzi Afrikába elvitte a Jézus Krisztusról szóló üzenetet, így segítve az evangélium terjedését. Majd A százados szolgájának meggyógyítása című történet minket is arra sarkallt, hogy másokért is imádkozzunk. Az adós szolga példázatán keresztül pedig megérthettük, hogy Isten akkor tud megbocsátani és elengedni a bűneink miatt felhalmozódott adóságainkat, ha mi is megbocsátunk egymásnak. A Jézus a tengeren jár című történet pedig egy olyan csodát mutatott be, amely által megtapasztalhattuk, hogy a hitnek mekkora ereje van, még a félelmeinken is felül tud kerekedni.

A bibliahét alatt nem csak történeteket és aranymondásokat tanulhattunk, hanem nagyon sokat játszottunk, énekeltünk és kézimunkáztunk is. Naponta 60-70 gyermek vett részt ezeken a foglalkozásokon. Tíz ifjú lelkes részvétele hozzájárult a hét tartalmassá tételéhez: besegítettek a szerepjátékokban, a játékokban, a kézimunkákban. Köszönjük nekik a segítséget.A hét végét igazi születésnapi hangulattal zárhattuk, amikor megkóstolhattuk a tortát, amelyet házilag készítettünk.

Hisszük és reméljük, hogy ez a pár nap segített abban, hogy hitünk erősebbé váljon.

Oláh Mária vallástanár