Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vakációs bibliahét Váradréten

Gyermekzsivajtól volt hangos tegnap a váradréti templom, annak kertje és óvodája, ugyanis itt szervezték meg az e heti nyári vakációs bibliahetet óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Az esemény tegnap kezdődött és egész vasárnapig tart. A napi foglalkozásokra – amelyeket 9–13 óra között tartanak – hétfőn 37 gyermek érkezett. A cél, hogy a kicsiket tiszteletre, életre, Isten szeretetére neveljék.

eletterem 1

Gergely Natália vallástanár, Márkus Zoltán kántor-karnagy, Szomor Attila segédlelkész és Szomor Abigél foglalkozik a gyerekekkel. A vidám, zenés, tanulságos bibliahét első nap rövid áhítattal kezdődött, majd az Életterem, hol Istennek élet terem elnevezésű témára épített heti program első pilléreként a Ki áll mellettem? napi témát dolgozták fel és beszélték meg a kicsikkel. Itt elsősorban a család került fókuszba. Ennek jegyében Sámuel történetét ismerhették meg a gyerekek. Mint megtudtuk, kedden, azaz ma a testvér-témát boncolgatják, szerdán a Ki áll mögöttem? témát, majd sorra kerül az is, hogy Ki áll közöttünk?, illetve Ki van ellenem? Mindezek megbeszélése interaktív módon zajlik, zenével, szerepjátékokkal, és a témához kapcsolódó kézműves-foglalkozásokkal tűzdelve.

eletterem 2

Mint a vallástanárnő hangsúlyozta, igen vegyes csoport alakult ki első nap, ugyanis sok kicsi és nagyobbacska, illetve idegen nyelvet (franciát és angolt) beszélő gyermek is érkezett. Azt is megtudtuk Gergely Natáliától, hogy mivel hobbija az origami, ezért a kézműves-foglalkozásokon a nagyobb gyerekeknek ezt próbálja megtanítani, ezt igyekszik megszerettetni velük. A napi foglalkozások közben uzsonnaszünetet is tartanak, és a fiatalokat a helyi nőszövetség finom falatokkal vendégeli meg.

eletterem 3

Egyébként a szabadtéri foglalkozások között e héten szerepel rengeteg csapatjáték és verseny, mint például staféta, foci, zsákban futás, tekézés, célbadobás stb. Ha pedig az időjárás kedvező lesz, szombatra kirándulást is szerveznek, vasárnap pedig a réti templomban a 10 órai istentiszteleten egy rövid műsor keretében a bibliahéten tanult dalokkal kedveskednek a gyerekek a híveknek, hozzátartozóiknak.

Sükösd T. Krisztina