Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vakációs bibliahét Nagyszalontán

Csillagként ragyogó gyermekszempárok figyeltek és tanultak, kézimunkáztak és énekeltek a Nagyszalontai Református Egyházközségben szervezett, július 27–31. között zajló vakációs gyermekbibliahéten. Naponta több mint 150 örülő, pajkos „kiscsillag” jött el a Péter Iskolában tartott bibliahétre, ahol az idei évben a KOEN kárpátaljai gyermekmissziós csoportja által elkészített Eszter királyné történetét hallhatták.

Ragyogj, csillag volt a heti foglalkozás címe, amikor is négy csoportban dolgozták fel a történetet. Az óvodások csoportját Fábián Zsuzsanna vezette, az előkészítő és kisiskolások vezetője Nagy Erika volt, a nagyobbakat Patócs Csilla fogta össze, a 12–13 éves korosztálynak pedig Ardai Erika volt a vezetője. Korcsoportok szerint, mindegyik a maga értelmi szintjén sajátíthatta el a napi tanításokat, és a változatos kézimunkák által lettek láthatóvá is a megtanultak. Tudd, kire hallgass! – volt az első nap tanítása. Tedd, amit tenned kell! – tanított a második nap. Gondolkodj, mielőtt cselekszel! – szólt a harmadik nap figyelmeztetése. Állj ki magadért! – bátorított a negyedik nap. Míg az ötödik nap – Emlékezz a jóra! – lezárásában fejeződött be a heti élménysorozat.

szalonta 1

Vasárnap a templomban a népes gyülekezet Nacsádiné Csuka Melinda nagyváradi kórházlelkész igehirdetésében kapott átfogó tanítást Eszter királyné küldetéséből. Az Eszter könyve 4. részének magyarázatából kiindulva világított rá mindenki életében az Istentől kapott küldetés felismerésére, az engedelmességre, az Istentől elkért bölcsességre. Mennyire beszéli életem Istenre figyelésemet? Tudok-e én ma csillagként csillogni, fényt mutatni családomban, magánéletemben, környezetemben? Személyes feleleteket vár tőlünk a világ, amelyben mindenki csillag akar lenni – star – és nemcsak a mozivásznon. Isten mindannyiunkat csillagnak helyezett oda, ahol éppen élünk és vagyunk. A népirtás szélén álló Izrael az adott helyzet csillagára tekintett, mi pedig arra a csillagra, aki felől jövendöltek a próféták: Csillag származik Jákóbból. Rajtunk pedig beteljesül a jövendölés. Aki erre a csillagra néz, az nem jár többé sötétségben, hanem Krisztus által övé a világ világossága. Aki Jézusra tekint az tud a környezetében „csillagolni”, az látja meg feladatát, hogy mit tehet a másikért, övéiért, népéért.

szalonta 2

Igehirdetés után a gyermekek énekes, rövid műsorban mondták el a bibliahéten megtanult aranymondásokat és így vonták be a gyülekezetet is Isten ragyogásába.

Hálát adhatunk Istennek az idei sok „kiscsillagért”, és nem utolsó sorban a gyülekezet adományáért is, hiszen mindennap uzsonna, édesség várta a gyermekeket. Soli Deo Gloria!

Nagyszalontai Református Egyházközség