Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vakációs bibliahét Nagykágyán

Bara László nagykágyai református lelkész és Balla Frigyes vallástanár vezetésével zajlott a múlt héten Nagykágyán a vakációs bibliahét. Hétfőtől szombatig a helybéli gyülekezeti házban minden nap reggel kilenc órakor várták a gyerekeket tanulnivalókkal és szabadidős, játékos programokkal.

vakacios bibliahet Nagykagya

A mindennapi programok megszervezésében segítséget nyújtottak a nagykágyai ifjúsági csoport tagjai is, együtt irányítva a résztvevő mintegy negyven-ötven gyereket. Minden nap egy-egy bibliai történet megvitatása köré épült a tevékenység. Hétfőn Jónás történetén keresztül az engedetlenséget állították szembe az engedelmességgel. Kedden Zákeus története tanított különbséget tenni a csaló és a becsületes között. Szerdán a gonosz szolga esete a bűn és a megbocsátás felé irányította a gyerekeket. Csütörtökön Jézus feltámadása az emberi gyűlölet és a jézusi szeretet közötti különbséget szemléltette, majd pénteken a mennyei Jeruzsálem révén mutatták be, hogyan készüljenek a mennyország lakosai lenni. Minden történet mellé énekeket tanultak az ifjoncok és egy-egy kvíz során bizonyíthatták be, mennyire is figyeltek az igékre.

Benti és szabadtéri játékok tették színesebbé a programot, a szervezők minden nap édességekkel és üdítőitalokkal kedveskedtek a kicsiknek. Végül a résztvevők a vasárnapi istentisztelet közben mutathatták be a szülőknek, rokonoknak az egész héten tanultakat. Bara László tiszteletes szerint egy eredményes hetet zártak vasárnap és már most nagyon várja a jövő évi folytatást.

Juhász György