Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vadászegyesület tevékenykedhet Hegyalján

Szerződést köt a nagyváradi önkormányzat a hegyközpályi Forest Hunt Sporthorgász és -vadász egyesülettel, hogy azok eltávolítsák a Váradhegyalján túlszaporodott vadakat, például vaddisznókat és őzeket. A szerződés megkötéséről szóló határozatot júniusi ülésén hagyta jóvá az önkormányzati képviselőtestület.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Az elmúlt években több panasz is érkezett az önkormányzathoz amiatt, hogy Váradhegyalján, a megyei kórház közelében a volt gyümölcsösökben vagy a hegyaljai úton, a vízmű környékén főleg ősszel és tavasszal, vaddisznók pusztítanak a kertekben és az udvarokra is bemennek. Az együttműködés célja a túlszaporodott vadállatok begyűjtése vagy kilövése ennek érdekében három évre szerződnek a vadászegyesülettel. A tervek szerint évi legalább három, legtöbb 12 alkalommal szerveznek majd vadászatot egy közös akciótervnek megfelelően. A határozatból az is kiderült, hogy az állatokat a vízmű környékéről etetéssel próbálják majd átszoktatni a lakott területektől távolabb.

A hegyaljaiak képviseletébe Kecse Gabriella RMDSZ-es önkormányzati képviselő mondott köszönetet a helyzet várható megoldásáért.

F. N. L.