Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Utolsó határidő a felújításra

Nagyvárad emblematikus épülete a belváros szívében álló Fekete Sas-palota. Ennek felújítása egyike azoknak a beruházásoknak, amelyeket még mindig nem sikerült befejezni.

A kívülről teljesen rendbe tett épület belső átjáróját, a passzázst 2014 januárjában kezdték el felújítani, a munkával 2016 januárjában kellett volna elkészülni, tehát a késlekedés jócskán meghaladta a megvalósításra adott 24 hónapos határidőt.

utolso

Ilie Bolojan kedden azt mondta, hogy a Constructorul Sălard Kft. által kivitelezett munka nagyon közel jár a befejezéshez, és jóllehet a késés miatt már megkapták az erre vonatkozó értesítést, a hivatalos meghosszabbítások egyelőre nem tartogatnak büntetésveszélyt. A végső haladék jövő hónap 30-a, mondta Bolojan, amihez talán sikerül tartaniuk magukat, hiszen már csak az üvegmunkák és a falak helyreállítása van hátra.

Nagyvárad polgármestere a jövő csütörtöki tanácsülésre is felhívta a figyelmet, amelyen jelentős változtatásokat hozó, a város arculatát alakító határozatokat szavaznak meg. A gyalogosközlekedést megkönnyítő bővítések mellett nagy hangsúlyt kap Nagyvárad történelmi városközpontjának a felújítása.

Szamos Mariann