Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Útfelújítást sürget Cseke Attila

Írásbeli kérdést nyújtott be Cseke Attila Bihar megyei parlamenti képviselő hétfőn Dan Şova infrastruktúra-projekteket koordináló tárca nélküli miniszterhez.

Cseke Attila a Székelyhíd–Margitta–Berettószéplak–Szilágynagyfalu közötti (19 B jelzésű) út felújításának szükségességére hívta fel a miniszter figyelmét a közelgő, a Román Bicikliszövetség által június 30. és július 6. között megrendezendő Román Biciklitúra alkalmából. Az 50. alkalommal megtartandó versenyen több mint 250 versenyző áll rajthoz Európa és Dél-Amerika 16 országából. A túra első szakaszának rajtja a Bihar megyei Margitta lesz, ahonnan Zilah felé jutnak el Kolozsvárig, végigtekerve a fent említett, felújításra szoruló útszakaszon.

Utfelujitast

„Megjegyzem, hogy a 2013-ra vonatkozó állami költségvetést előkészítő parlamenti közvitán, alulírott egy módosító javaslatot nyújtottam be, 87 millió lejnyi összeg kiutalását kérve a DN 19B jelzésű út felújítására, ezt azonban a többség leszavazta. Kérem miniszter urat, hogy tájékoztassanak a lehető legrövidebb időn belül, hogy milyen sürgős megoldást tud kieszközölni Románia Kormánya a 19B jelzésű út felújítása érdekében, hogy a Román Biciklitúra, a 2013-as év legjelentősebb romániai sporteseménye, amelyen 16 ország, 25 nemzete áll rajthoz, megfelelő körülmények között zajlódjon, s ne rontsa az országimázst. Írásbeli választ kérek” – olvasható Cseke Attila interpellációjában.