Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Utasszállítás a váradi reptérre

Ismét bővül a nagyváradi reptér nyújtotta szolgáltatáscsomag, derült ki a tegnapi sajtótájékoztatón. Gheorghe Pasc, a reptér igazgatója, Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Florin Crişan, az Alis Holidays cég ügyvezető igazgatója és Ionuţ Stan, a kolozsvári Transfero cég igazgatója ismertették azt a nagyszabású tervet, amely révén a nagyváradi reptérre ezután más városokból is szállítanak olyan utasokat, akik innen szállnak külföldi és belföldi járatokra.

Florin Crişan, Pásztor Sándor, Gheorghe Paşc és Ionuţ Stan

Florin Crişan, Pásztor Sándor, Gheorghe Paşc és Ionuţ Stan

A szolgáltatás lényege, hogy Kelet-Magyarországról és a szomszédos romániai megyékből kényelmes és gyors lehetőséget nyújtsanak azoknak, akik igénybe akarják venni a váradi repülőgépjáratokat. Pásztor Sándor elmondta, az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy nagy a kereslet a váradi járatok iránt Magyarországról is, ezzel a váradi reptér (ha így haladnak) egy-kettőre lekörözi a debreceni repteret. Eddig a hazai utasok mentek oda, hogy a cívis városban szálljanak külföldre tartó gépekre, de mióta a nagyváradi repülőtéren beindult az élet, nagyon sokan veszik ezt igénybe a határ menti magyar településekről. A lényeg, hogy azokat az utasokat, akik a környékről el akarnak ide jutni, ide is tudják hozni, mégpedig oly módon, hogy azok kényelmesen utazva és időben elérjék az induló járatokat.

Modern kisbuszokkal biztosítják a reptérre szállítást ezután

Modern kisbuszokkal biztosítják a reptérre szállítást ezután

Florin Crişan és Ionuţ Stan ( mindketten egy-egy utaztatási ügynökség vezetőjeként) bemutattak egy közös projektet arról, hogyan képzelik el az utasok Váradra szállítását. A két cég évek óta működik, eddig Bukarestbe és Kolozsvárra vittek utasokat a repterekre, de most, hogy a váradi légikikötő rohamosan fejlődik, érdemesnek tartják, hogy itt is bevezessék szolgáltatásukat. Kényelmes kisbuszokkal szállítják az utasokat, a buszok menetrendje a repülőjáratok indulási-érkezési rendjéhez van igazítva. Két részre oszlik majd az utasszállítás, a magyarországi településről idehozott utasokéra és a környező romániai megyékből szállítottakéra. A váradi repülőtér, a két utaztató cég tárgyalásokat folytat szállodákkal és turisztikai irodákkal, hogy felmérjék, hol mekkora igény lenne erre az új szolgáltatásra. Idehaza Aradról, Zilahról, Szatmárnémetiből és a Félix-fürdői üdülőtelepről fogják a váradi repülőérre hozni az utasokat. A magyarországi szállításról még folynak a tárgyalások, az eddigi felmérések szerint főleg Békéscsaba, Gyula, a kelet-magyarországi határzóna vidéki települései érdekeltek ebben. Ha minden jól megy, ezt a fajta utasszállítást már ebben a nyaralási szezonban el lehet kezdeni.

utas 1

A sajtótájékoztatón jelen volt több váradi turisztikai ügynökség képviselője is, ugyanis a két utaztatási cég szívesen köt velük szerződést arra, hogy a turistáknak kínált csomagokban ajánlják mind a váradi reptér járatait, mind az oda való utazás lehetőségét a nyaralni vágyóknak, persze megfelelő részesedésért cserében.

Pásztor Sándor elmondta még, hogy a váradi reptér forgalma a vártnál is jobban nő, az előzetes saccolások szerint év végéig közel 300 ezer utas veszi majd igénybe az innen induló járatokat.

Szőke Mária