Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Utak kellenek a fejlődéshez

utak 1

Közel 225 millió eurós költségvetésű, öt megyén áthaladó, mintegy négyszáz kilométernyi út felújításáról szóló nagyszabású tervet mutatott be tegnap Cornel Popa Bihar, Mihai Adrian Ştef Szatmár és Zamfir Ciceu Máramaros megyei tanácselnök és Kiss Sándor Bihar megyei alelnök, valamint az esemény végére megérkező Tiberiu Marc, a Szilágy megyei önkormányzati képviselőtestület elnöke. A Bihar, Szatmár, Szilágy, Kolozs és Máramaros megyéket érintő tervről Horea Uioreanu Kolozs megyei tanácselnökkel is egyeztettek, ő is támogatja azt, mondta Cornel Popa.

Bihar megye tanácselnöke elmondta, a Regionális Operatív Program egyik támogatási feltétele, hogy a felújítandó utak csatlakozzanak a Transzeurópai Közlekedési Hálózathoz (TEN-T), ezért kollégáikkal közösen eldöntötték, hogy közös tervet készítenek, melynek keretében négyszáz kilométernyi útszakaszt újítanak fel az öt megyében, biztosítva mind a megyék közötti utak összekapcsolását, mind a TEN-T-hez való csatlakozást.

Az útvonal a következő: Nagyszalonta–Tenke–Bélfenyér–Sólyom (Şoimi)–Biharpoklos (Pocola)–Belényes–Biharfüred–Jádremete–Nagysebes-patak (Valea Drăganului)–Csucsa–Alsóegregy (Românaşi)–Zsibó–Benedekfalva (bekötöúttal Alsószopor felé)–Sülelmed (Ulmeni – bekötőút Szatmárnémeti, Szinérváralja és Avasújváros felé)–Nagysomkuta (Şomcuta Mare)–Kapnikbánya–Barcánfalva (Bârsana)–Dragomérfalva (Dragomireşti). Az utolsó egyeztetésen még kisebb módosításokat javasoltak a tanácselnökök, ezek nyomán az eredeti 215 millióról 225 millióra nőt a projekt értéke.

Az új út elsősorban Máramaros megye szempontjából létfontosságú, mivel ott a körülbelül 800 kilométeres úthálózatból semmit sem sikerült felújítani, mondta Zamfir Ciceu, aki egyébként kollégáihoz hasonlóan részletesebben is ismertette, miért fontos megyéje számára az építendő útvonal.

Bihar megyében a projekt keretében 116,7 kilométer útszakaszt újíthatnak fel 59,2 millió euróért, Kolozs megyében 33 km-t 10,2 millióért, Szilágy megyében 59 km-t 33 millióért, Szatmár megyében az eredetileg tervezett 67,9 kilométernyi útszakaszt bővítik, ezt közel 60 millió euróért, Máramarosban pedig 118,8 km-t 70,9 millió euróért hozhatnak rendbe. A 215,8 millió euró összértékű projekt költségeinek 85 százalékát uniós támogatásból, 13 százalékát állami támogatásból fedezik, az önkormányzatok önrésze két százalék, összesen 4,5 millió euró.

 

Életfontosságú az autópálya is

A hozzászólások során a tanácselnökök hangsúlyozták, hogy elkötelezettek a terv véghezvitele mellett, Cornel Popa pedig elmondta, mindkét megyei tanácsi alelnökkel konzultált erről. Ioan Mang más elfoglaltsága miatt nem jelent meg, Kiss Sándor pedig hozzátette: a terv beleillik a megye fejlesztési stratégiájába, melyen naponta dolgoznak. A kivitelezéssel azonban várni kell, ugyanis tartaniuk kell magukat az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség által megszabott határidőkhöz, ezek pedig távolibbak: 2014. június 15. és 2015. április 15. között kell elkészíteni a megvalósíthatósági tanulmányokat és benyújtani a támogatási kérelmeket, 2015. április 15. és október 15. között kell elkészülni a műszaki tervekkel. A támogatási szerződéseket 2015. október 15-én írhatják alá, 2016. június 15-én írhatják elő a konkrét munkálatokról szóló szerződéseket, a munkálatokat pedig 2020. június 15-éig kell befejezni.

A megyei vezetők mindegyike leszögezte: a régió gazdasági fejlődéséhez elengedhetetlen a közúti infrastuktúra fejlesztése, hiszen a jó minőségű utak mind a turizmus, mind a közúti szállítás miatt létszükségletnek számítanak.

Cornmel Popa azt is bejelentette: az észak-nyugati régió megyéinek vezetőivel közösen átiratban kérik, hogy az észak-erdélyi autópálya Bors és Gyalu közötti szakaszának megépítését kezeljék prioritásként a következő költségvetési időszakban. Azt, hogy kik írják majd alá az átiratot, még nem tudni, de egyeztetnek róla – mondta Popa.

Fried Noémi Lujza