Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ünnepvárás a Szacsvayban

A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola  Biharpüspöki épületében, a 0–IV  osztályaiban immár nyolcadik éve szervezik meg a Fürge kezek elnevezésű kézműves projektet.

Egy tanévben négy alkalommal találkoznak az iskola elemi osztályos tanulói és tanítónői. Ebben az esztendőben az első találkozót, mely a karácsonyi készülődés jegyében zajlott, pénteken tartották meg. Ilyés Janka főszervező kifejtette: céljuk a gyerekek formaalakítási és kompozíciós készségének, esztétikai érzékének a fejlesztése, a karácsonyi hagyományok felidézése. A munkában aktívan részt vettek az iskola tanítónői: Farkas Mónika, Simon Gabriella,Gáll Izabella és Moldovan Melinda. A 94 tanuló részvételével a szervezők interaktív módon felelevenítették az adventi várakozás jelentőségét, a karácsony történetét.

unnepvarass 1

Az idén ebben segítségünkre volt a Magocska bábcsoport előadása, melyet a kézműves foglalkozás előtt láthattak a gyerekek. Az idén a főszerep a karácsonyi csomagolópapírra esett. Ebből a diákok különböző díszeket készítettek a fára, melyek hóember, rénszarvas, pingvin és télapó formákat öltöttek, majd papírtányérokat díszítettek kivágott karácsonyfákkal, mikulásvirággal, tobozokkal, szalagokkal, Mikulással, gömbökkel, ajándékdobozokkal . A gyerekek kreativitása nem ismert határt. Gyönyörű alkotások születtek. Közben karácsonyi dalokat énekeltek.

A foglalkozás vidám hangulatban telt, melynek végén az egyik szülő jóvoltából szaloncukrot kaptak jutalmul a gyerekek. Köszönet a Bihar megyei Pedagógus szövetségnek, az esemény támogatójának.

Farkas Mónika, pedagógus