Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ünnepeltek Nagyszalontán

unnepeltek 2

Ünnepélyes keretek között adták át hétfőn azt az új iskolát és szórványkollégiumát, amelyet a Nagyszalontai Református Egyházközség építtetett. Az egyházközség, az iskola és a város vezetősége 2013 őszén Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz fordult anyagi segítségért, és a magyar államtól egy milliárd tíz millió forint támogatást kaptak az új iskola, a szórványkollégium, valamint egy tornaterem felépítésére. A szórványközpont alapkövét 2014. szeptember 28-án tették le.

Németh Szilárd, Soltész Miklós, Mikló Ferenc és Naszvadi György

Németh Szilárd, Soltész Miklós, Mikló Ferenc és Naszvadi György

Hétfőn a helyi református templomban a tanévnyitó istentiszteleten Mikló István Boldizsár hirdetett igét. A Szózat eléneklése után az Arany János Elméleti Líceum udvarán Soltész Miklós államtitkár mondott üdvözlő beszédet, melyben kihangsúlyozta: pedagógusok, szülők és az egyházközség együttes erőfeszítésének köszönhetően lesz eredményes a jövő nemzedékének a felkészítése. Németh Szilárd magyar országgyűlési képviselő Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének az üdvözletét tolmácsolta, valamint felolvasta az avatóünnepségre írt levelét. A nemzetiszínű szalag átvágása után mindenki megtekinthette az épületet.

Sára Péter