Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ünnepeltek Margittán

Az első feljegyzés Margittáról 1216-ban íródott latin nyelven, a település idén ennek jegyében ünnepelt. Pénteken az ökumenikus istentisztelet – ezen részt vettek a városból elszármazott papok – a központban hivatalosan is megnyitották az idei rendezvénysorozatot. Pocsaly Zoltán polgármester beszédében rövid visszatekintést tett a kezdetektől mostanáig. A teljesség igénye nélkül egy névsort olvasott, olyan személyek neveit említette, akik Margittán születtek és munkájukkal messze vitték a település hírnevét. Pocsaly beszéde végén arra kérte a jelenlevőket és minden margittait, úgy éljenek, hogy gyermekeik, unokáik büszkék legyenek rájuk. A polgármester beszéde után Ioan Lazăr alpolgármester üdvözölt mindenkit, majd Delorean Gyula alprefektus olvasta fel Bihar megye kormánybiztosának, Claudiu Popnak az üzenetét. Cseke Attila képviselő, a város szülötte Margitta emberi erőforrásának erősségeiről beszélt, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy szép múlttal rendelkezik a város, mindenki büszke lehet. Ő arra kérte a margittaiakat, hogy építsék vállvetve Margittát.

unnepeltek 1_fekvore vagni

A megnyitón jelen volt még Muraközi István, Margitta testvértelepülésének, Berettyóújfalunak az elöljárója, Nyakó József és Barcui Barna polgármesterek és a helyi önkormányzati képviselpők egy része. A szórakozás pénteken Patrik Antal helyi fiatal tehetség zenés műsorával indult, majd román népzene következett. Singh Viki kevés késéssel lépett színpadra, őt Dan Helciug és a Spitalul de Urgenţă követte. Viki és a román zenekar is jó hangulatot teremtett a téren.

Demián Zsolt