Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ünnepeltek Margittán: tízéves lett a MIK

A Margittai Ifjak Köre (MIK) szombaton, augusztus 2-án ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A szervezet fiútagjainak egy része délután mérte össze focitudását az Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezettel (ÉRMISZ), utóbbiak nyertek 3–1-re. A barátságos mérkőzést Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere vezette, aki különdíjakkal érkezett a mérkőzésre. Demian Zsolt, a MIK elnöke oklevelet adott minden részvevőnek.

A szülinap alkalmából szervezett délutáni előadás egy kis csúszással kezdődött, de megtelt a városi strandon konferenciateremmé alakított helyiség, ahol Bántó Norbert, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) elnöke Sikeres önkéntesség titka címmel tartott előadást.

Unnepeltek Margittan

A Communitas Alapítvány támogatásával megszervezett ünnepségen ezután Demian Zsolt a MIK első elnökét, Szatmári Annamáriát kérte fel arra, hogy ossza meg ünnepi gondolatait. Szatmári emlékeztetett mindenkit, hogy annak idején Cseke Attila ötlete volt egy ifjúsági szervezet létrehozása. A volt elnök szerint Botos Sándor és Balla Sándor segítettek sokat ennek létrehozásában, majd hozzátette, hogy büszke a MIK által elért eredményekre, hisz változatos és számszerűleg is megfelelő programokat szervez. Ezt követően Demian Zsolt több mint száz képet mutatott be, ezekkel illusztrálta a Botos Sándor és jómaga elnöksége alatt megszervezett rendezvényeket. A majd egyórás előadás végén Demian hozzátette: „ez annak köszönhető, hogy a MIK egy erős, aktív, nagy ifjúsági civil szervezet, amelyik sok-sok programot szervezett nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebbeknek is”.

Kiss Sándor Elek a VIDIFISZ és a MIK születéséről beszélt. Elmondta, hogy a MIK olyan volt az akkori megyei struktúra elképzelésében, amit a többitől is elvártak. „Hosszú életű, ma is aktív, olyan szervezet, aminek van jövője, nem látszik a kezdeti láng kihunyása. Új és új ötletekkel állnak elő.” Bántó Norbert, a VIDIFISZ elnöke csak gratulálni tudott a 10. születésnapját ünneplő szervezetnek, szerinte a megye leghatékonyabb szervezetéről van szó, amelyik ráadásul a legidősebbek közé tartozik. Árkosi Antal, az RMDSZ margittai szervezetének elnöke azt mondta, hogy a szövetség mellett sok civil szervezett épült fel, de a MIK volt és jelenleg is ez a szervezet az, amelyikre mindig lehet számítani.

Nagy Gabriella, a Horváth János Elméleti Líceum igazgatónője azt köszönte meg a MIK-nek, hogy összefogja a fiatalokat. Végül Pocsaly Zoltán, a fiatalok állandó támogatója beszelt. A polgármester azt mondta, hogy a MIK az ő politikai karrierjével indult. Örül annak, hogy látta a fiatalokat felnőni, és hogy a sikerhez talán ő is hozzáadott valamit. A polgármester további segítségéről biztosította a fiatalokat.

A beszedek közben eleredt az eső, így a kint korábban elkészített bográcsgulyást mégis bent fogyasztották el a részvevők.

A vacsora közben Daróczi Carmen magyar és külföldi dalokat énekelt a vendégeknek, majd Demian meglepte az ünneplőket egy tortával, ugyanakkor az énekesnőnek egy csokor virágot adott át.