Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ünnepeltek a bihari atléták

Romániában egyedülálló a Bihar Megyei Atlétikai Egyesület évzáró gálája, amelynek idén a huszadik fejezetét írták. A Bihorul Sportiskola ebédlőjében megtartott díjátadón a hétszeres országos bajnok középtávfutót, Laviniu Chişt választották a megye legjobb atlétájának. Az étkezde falait az elmúlt 19, illetve az idei gála alkalmával kiadott, a legjobb atléták fényképét tartalmazó falinaptár díszítette, a gálát pedig a hagyományokhoz híven kulturális momentumok színesítették. A meghívottak között volt az ifjúsági világbajnok magasugró Ligia Grozav, valamint több volt kiváló ugró, Pásztai Zoltán, Ion Vasile, Sebestyén Edwárd, Halai Erika és Silviu Uivaroşan. Az idei év legjobbja, Laviniu Chiş elmondta, a közeljövőben Európa-bajnokságon szeretne érmet szerezni. A gála további díjazottai Vasile Conţ, Sergiu Perţe, Eduard Hercuţ, Andreea Bortoş, Claudiu Heşegan, Antonia Teuşdea, Király Bálint, Eusebiu Junc, Méhes Krisztián, Anda Pogăceanu, Balog Lois és David Pentie voltak.

Virgil Preda, Antonia Teuşdea és a volt gátfutó Kóródi József

Virgil Preda, Antonia Teuşdea és a volt gátfutó Kóródi József

Virgil Preda edző, a megyei egyesület elnöke idén is megkongatta a vészharangokat, mondván, az a nemzet, amely nem támogatja a sportot, kihalásra van ítélve. Az elmúlt két évtizedet értékelve, Vigil Preda elégedett volt az eredményekkel (Ligia Grozav junior világbajnok, Cornelia Deiac távolugró pedig junior vb-bronzérmes és felnőtt EB-résztvevő is volt, de rajtuk kívül sokan értek még el kiváló eredményeket az országos bajnokságon), s mindezeket a siralmasnak mondható felkészülési körülmények ellenére.

A megye legjobb atlétái a jubileumi gálán

A megye legjobb atlétái a jubileumi gálán