Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ünnepelt az ezer pince faluja

Pénteken délelőtt kezdődött és tegnap este ért véget az idén 19. alkalommal megszervezett Szalacsi Napok. Számos érdekes program közül válogathattak a helybéliek, de azok számára is tartogatott izgalmas produkciókat a rendezvény, akik másfelől érkeztek e hétvégén az ezer pince falujába.

unnepelt

Az észak-bihari település apraja-nagyja megmozdul a faluünnepre, és mint már megannyiszor bebizonyították, szívvel-lélekkel képesek dolgozni azért, hogy megmutassák: úgy mulatnak Szalacson, hogy annak párja alig van Biharországban. Pénteken délután a Nagyburga nevű településrészen csendült fel a nóta, szombaton és vasárnap pedig a központ és annak környéke népesült be előadókkal és szórakozni vágyókkal.

A szombati nap egyik fő attarkciója volt a helybéli gyermekek táncos felvonulása a főutcán. A sort a legkisebbek vezették, s mindegyik csoport meg-megállt a polgármesteri hivatal előtt és előadta produkcióját a több százas közönség előtt. Képünkön a szalacsi menettácosok.

Bővebb képes beszámolóval holnapi lapszámunkban visszatérünk.

Borsi Balázs