Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ünnep kicsiknek és nagyoknak

A március 15-ei ünnepségen a nagyváradi RMDSZ olyan kézzel készített koszorúkkal is koszorúzni fog, amelyek március 9-én készülnek kicsik és nagyok bevonásával.

Pető Dalma, Perecz-Simó Annamária, Vass Annamária és Nagy-Pető Réka

Pető Dalma, Perecz-Simó Annamária, Vass Annamária és Nagy-Pető Réka

Pető Dalma az Ovisuli Egyesület elnökeként beszélt a hagyományteremtő kezdeményezésről. Március 9-én 17 órától a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit várnak az ingyenes foglalkozásra a dél-rogériuszi irodájukba (Dacia út 106. szám), a koszorúk alapanyagát és a rájuk helyezendő szalagokat ugyanis az Ovisuli Egyesület és a Diákokért Egyesület állja.

A szervezők elmondták, hogy nemcsak közösségépítő, de nevelő szándékuk is van a foglalkozás megszervezésével. „Már egészen kicsi korban tudatosítani kell a szülőföld és az anyanyelv iránti szeretet a gyermekekben, erre kiváló alkalom lesz a március 9-ei koszorúkészítés” – hangsúlyozta Vass Annamária, a Diákokért Egyesület alelnöke, aki a 11-es iskola Freinet-csoportjából is visz gyermekeket a koszorúkészítésre.

Perecz-Simó Annamária, a Diákokért Egyesület elnöke még hozzátette: főleg pedagógusok szervezik a foglalkozást, de nem csak gyermekeknek. Az elegendő alapanyag és a gördülékeny szervezés érdekében előzetesen a 0742/996-792-es telefonszámon lehet bejelentkezni a foglalkozásra, ez azonban nem feltétele a részvételnek.

Nagy-Pető Réka óvónő, Bihar község tanácsosa az elmondottakhoz hozzátette: Bihar község is csatlakozik a kezdeményezéshez, de ő a váradi foglalkozáson Nyitnikék csoportjával is részt vesz. A helyi kultúrház kistermébe szombaton, március 11-én 11 órától várják a kicsiket és a nagyokat, hogy együtt készítsék el a március 15-i kokárdákat és koszorúkat. A foglalkozást Nagy Gizella, Bihar község polgármestere támogatja.

A szervezők elmondták, remélik, hogy a jövőben több község is csatlakozik a kezdeményezéshez, ahogy az anyanyelv világnapja alkalmából meghirdetett szavaláshoz is rengeteg Bihar megyei település csatlakozott.

Kiss Erzsébet Janka