Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Uniós segélycsomag-osztás Érmihályfalván és Székelyhídon

Illusztráció

Illusztráció

A hét elején mindkét érmelléki kisvárosban megérkeztek az uniós segélycsomagok. A Mihályfalvára érkezett kétkamionnyi élelmiszersegélyt szerdán reggel kezdték el kiosztani, a Republicii utcai házasságkötő terem udvarán.
Mihályfalván, a nagy hideg ellenére, máris nagy a tumultus, ám ez várhatóan csak az első napokra érvényes, később ugyanis lazulnak a sorok. Egyébként a csomagok kiosztása egész hónapban tart majd. A segélycsomagokhoz hétfőtől csütörtökig 8–16, pénteken 8–14 óra között várják a jogosultakat, akiknek a személyi igazolványukat és a postán kapott szelvényt is fel kell mutatni, a mintegy 25 kilogrammos csomag átvételekor. A városban mintegy 3200 jogosultat tartanak nyilván. A

Székelyhídon a szociális segélyre és a családi pótlékra jogosultak a hét elején juthattak a tartós élelmiszertámogatáshoz, 7-én a csokalyiak, 8-án a kágyaiak, 12-én az érköbölkútiak, 13-án a hegyközszentmiklósiak, 14-én az érolasziak vehették át az uniós támogatást.

Székelyhídon az értesítő szerint 15-én kerülnek sorra a kisnyugdíjasok, a fogyatékkal élők, illetve a munkanélküli segélyre jogosultak is.

A Székelyhídon kifüggesztett listával kapcsolatosan, a bővebb tájékoztatás érdekében még lett volna néhány kérdésünk a székelyhídi onkormányzat alkalmazottjaitól, beleértve Béres Csaba polgármestert is, de érdemben nem voltak hajlandóak egyéb felvilágosítást adni sem a kiosztás helyéről, sem annak idejéről, időtartamáról.

Utóbbira még visszatérünk.

S. É.