Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ülésezett a váradi tanács

Egyelőre 25 önkormányzati képviselő alkotja a váradi tanácsot, miután a tegnapi rendkívüli ülésen megállapították a demokrata-liberális párti (PDL) Cristian Ile mandátumának megszűnését. A tanácstag azért vesztette el mandátumát, mert törölték a párt tagjai közül. Helyére egyelőre nem iktattak be új tanácstagot, és nincs új RMDSZ-es tanácsos sem, ezért jelenleg a megszokott 27 helyett 25 fővel működik a testület.

ulesezett

Az önkormányzati képviselők számának változása a szavazati arány változását is jelenti, az egyszerű többséghez 13, a kétharmados többséghez 27 voksra van szükség. A tíz napirendi pont elfogadása után bejelentették, hogy a tanács ehavi rendes ülését augusztus 28-án tartják.

Az ülés napirendi pontjai között szerepelt többek között a Nagyváradi Hőerőmű Zrt átszervezése, ennek megszavazásakor az RMDSZ-frakció tartózkodott, két, a Nagyvárad–Berettyóújfalu kerékpárút építését érintő határozat, illetve döntöttek a vidéki buszok váradi útvonalairól és megállóhelyeiről is.

Fried Noémi Lujza