Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ülésezett a váradi tanács

Rendkívüli ülést tartott hétfőn a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület., mely decemberi rendes ülését csütörtökön 14 órától tartja majd.

ulesezett

A rendkívüli ülésen öt napirendi pontról döntöttek a tanácstagok, bár Kirei Melinda RMDSZ-es tanácstag javasolta a 2-es és 3-as pontok csütörtöki ülésekre halasztását, mivel egyes kérdésekre nem kaptak választ, javaslatát leszavazták.

A tanácstagok egyhangúlag hagyták jóvá egy, a vársáncban lévő ingatlan megvásárlását, ennek helyén, mint Florin Birta alpolgármester elmondta, parkolóhelyeket alakítanak majd ki. Szintén  egyhangúlag döntöttek arról, hogy a Termoficare Zrt. 15 millió lejt előlegbe kifizessen a Romgaz Rt.-nek, hogy biztosítsák a távfűtéshez szükséges gázmennyiséget. A Termoficare Zrt. tőkeemeléséről szóló napirendi pontnál a szociáldemokrata frakció tartózkodott, a költségvetés-módosításnál  az RMDSZ, a nagyváradi közvilágítás koncessziós szerződéséhez készítendő mellékletek jóváhagyásánál pedig mindkét ellenzéki frakció tartózkodott.

A közvilágítás és költségvetés-módosítás kapcsán Kirei Melinda arról érdeklődött, lehetséges-e az valutaárfolyam-ingadozás elkerülését célzó előzetes kifizetés, illetve hitelvisszafizetés, erre Florin Birta szerint van mód, előbbi mintegy 500 ezer dolláros megtakarítást jelent az önkormányzatnak, az egyik bankhitel visszafizetésénél, ami nem jár többletköltséggel pedig további 700 ezer eurós megtakarítással számolnak.

F. N. L.