Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ülésezett a váradi tanács

Közel 70 napirendi pontról döntöttek tegnap délután májusi rendes ülésükön a váradi önkormányzati képviselőtestület tagjai. Egyebek mellett módosították Nagyvárad költségvetését, tartózkodásokkal és ellenszavazatokkal ugyan, de elfogadták a hosszú távú városi mobilitási tervet és az integrált városfejlesztési stratégiát is.

ulesezett 2

Parkolóhelyek kialakításáról döntöttek például a Szent Anna (ma Costache Negruzzi), a Fácán (ma Constantin Brâncuşi) és a Halász (ma Doina) utcák környékén, és határoztak az új nagyváradi villamosvonal második és harmadik szakaszának kialakításához szükséges munkafolyosó kialakításáról is. Jóváhagyták a közérdekű rendezvények szervezésére vissza nem térítendő támogatásban részesülő civil szervezetek listáját, illetve több, a Bihar Megyei Kórház energetikai versenyképességének javításához szükséges határozattervezetet.

Jóváhagyták a Közterület-kezelő Zrt. befektetési listájának módosítását és felhatalmazták a Helyi Közszállítási Vállallat Zrt. részvényesi közgyűlését a vállalat 2016 végi pénzügyi helyzetének elfogadására.

Több váradi utcában is kibővítik a földgázhálózatot, például a Bémer (ma Fedinand) téren és a Rimanóczy (ma Iosif Vulcan) utcán.

Az ülés részleteire visszatérünk.

Fried Noémi Lujza