Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ülésezett a nagyváradi tanács

Csütörtökön tartotta szeptemberi rendes ülését a nagyváradi önkormányzat. Az ülésen jóváhagyták többek között két lézeres radarpisztoly beszerzését a rendőrség részére, levették azonban napirendről azt a határozattervezetet, amelyre a váradi önkormányzat részéről a megyei stratégiai egészségügyi projekthez lett volna szükség – mint arról beszámoltunk, annak jóváhagyását a megyei önkormányzatnál a liberálisok elszabotálták.

ulesezett

Az RMDSZ és a szociáldemokraták önkormányzati képviselői nem támogattak egy olyan határozattervezetet, mely egy család kilakoltatásáról szólt. Kirei Melinda RMDSZ-es tanácstag ugyanis megkérdezte, mi lesz a család gyermekeinek sorsa, mire azt a választ kapta, hogy erről a Bihar Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Főigazgatóságnak kell döntenie. Mivel a liberális párt két tanácstagja hiányzott, nem volt meg a kétharmados többség a kilakoltatás jóváhagyásához. Szintén elbukott az önkormányzat és az iskolák közötti keretszerződés tervezete, jóváhagyták azonban a tulajdonostársulások létrehozásáról és működéséről szóló szabályzatot.

Fried Noémi Lujza