Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ülésezett a megyei tanács

Összesen 16 napirendi pontról döntöttek a megyei önkormányzati képviselőtestület tagjai Bihar megye tanácsának pénteken megtartott májusi ülésén. Többek között elfogadták a megye tulajdonában lévő utakról, hidakról és támfalakról készített leltárt és a Nagyváradi Repülőtér költségvetését és jóváhagyták a a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak Rév illetve Váradszentmárton községekkel megkötött együttműködését. Megszavazták még három, a Margitta–Tasnád (Szatmár megye) út felújításához kapcsolódó határozattervezetet, és azt isd jóüvhagyták, hogy a megyei önkormányzat részt vegye a Körösvidéki Múzeum gondozásában lévő Natura 200-ers területek megőrzését célzó projektben, illetve hogy a pályázati pénzek megérkezéséig megelőlegezzék a projekt gyakorlatba ültetéséhez szükséges hárommillió lejes összeget.

Megbízták Ionel Avrigeanu demokrata-liberális párti (PDL) tanácstagokat a Gaz Bihor Rt. felszámolásában való részvétellel, Avrigeanu egyébként azt javasolta, a későbbiekben gondolja meg a tanács a társaság lehetséges átvételét. A PDL-sek egyébként meg a két utolsó pontnak ellene szavaztak, mivel a 15-15 település elektromos hálózatának fejlesztéséről szóló két projektbe nem került be PDL-s vezetésű helység.

Fried Noémi Lujza