Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újraültetett erdő Gyapjún

A Rotary Klub felhívására több tíz önkéntes vett részt az elmúlt hétvégén Gyapjún szervezett faültetési akcióban. A megmozdulás során az erdészeti igazgatóságtól kapott ezer vörös tölgyfa-csemetével gazdagították a gyapjúi iskola környékét. Megjegyzendő, hogy a fákat egy olyan területre ültették, ahol régen egy többhektáros erdő terült el, s amelyet a kommunizmus idején pusztítottak ki. A hétvégi akció nyomán, a Rotary Klub és a nagyváradi Rotaract önkénteseinek, illetve a helyi középiskola tanulóinak jóvoltából a terület ismét erdőssé válhat, abban az esetben, ha ígéretüknek megfelelően a helyiek ápolják és óvják majd a frissen ültetett csemetéket.

ujraultetett

A nagyváradi Rotary Klub „ahol mindenki más vág, ott a Rotary ültet” jelmondattal a 2003-as év végén indított kampányt a fairtások ellen, ős az újraerdősítésekért, annak érdekében, hogy egészségesebbé tegyék a Bihar megyei lakosok életét. A gyapjúi erdősítéshez szükséges tízezer négyzetméteres területet a helyi polgármesteri hivatal bocsátotta rendelkezésre.

Sz. G. T.