Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újraszerveződött az MPP Berettyószéplakon

Szerda délután került sor a Magyar Polgári Párt (MPP) berettyószéplaki szervezetének újjáalakuló gyűlésére. Megnyitó beszédében Helmeczi Tibor, a párt Bihar megyei ügyvezető elnöke és ifjabb Helmeczi József, a helyi szervezet vezetője hangsúlyozták: kényszermegoldásként, szükségszerűségből döntöttek úgy, hogy újból életre hívják a szervezetet, ugyanis a helyi RMDSZ elnöke elzárkózott mindennemű együttműködéstől, annak ellenére, hogy többször felajánlották neki: szívesen erősítenék munkájukkal az RMDSZ körzeti szervezetét a közelgő helyhatósági választásokra való tekintettel.

ujjasszervezodott

Elhangzott: az MPP helyi szervezetének nem célja a berettyószéplaki magyarság megosztása, tárgyalások folynak ugyan a közös lista állításáról, erre azonban egyre kevesebb esélyt látnak. Mi sem bizonyítja jobban, hogy azt a tátongó politikai űrt, amit a helyi RMDSZ dekonstruktív politikája hozott létre, mint az, hogy 147 személy adta le a szervezetbe való beiratkozáshoz szükséges nyilatkozatát, továbbá a szimpatizánsok száma is jelentős. Lehetőséget akarnak biztosítani arra, hogy az itt élő magyar kisebbség érdekeit magyar ember képviselje.

Tárnoky Botond