Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újra szülők iskolája Váradon

A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) idén is folytatja a szülők iskolája elnevezésű projektjét, amelynek keretében a havi találkozók alkalmával felkészíti a szülőket a bölcsődés korú gyerekek nevelésére. A képzéseket szakemberek világosítsák fel a szülők az egyes problémák megoldásairól.

ujra 1

Az idei első találkozás témája a gyerekek bölcsödéhez szoktatása volt, a témában jártas Ioana Câmpan pszichológus és Mihaela Banyai, a nagyváradi 8-as számú bölcsőde koordinátora tartotta a foglalkozást. A foglalkozások kifejezetten azoknak a szülőknek szólnak, akiknek tíz hónapos és négy éves kor közötti gyermekük van. A program fő célja az, hogy a szülők jobban megértsék, mire van szüksége csemetéjüknek a bölcsödéhez való alkalmazkodáshoz.

ujra 2

A bölcsödéhez néhány gyerek könnyebben alkalmazkodik, míg mások nehezebben. Ez minden esetben nehéz valamilyen szinten, ugyanis a bölcsőde az első olyan hely, ahol a gyermekek az édesanyjuk nélkül vannak. Ezért is tartja fontosnak az ASCO igazgatója Arina Moş, hogy megmegtartsák ezeket a képzéseket, és ezzel is segítség a szülőket és rajtuk keresztül a gyermekeket.

Vincze-Nagy Anikó