Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újoncok ellen kezd a VSK kosárlabdacsapata

Csütörtökön délután, a Román Kosárlabda Szövetség székhelyén tartották meg a férfi élvonal 2013–2014-es idénye programjának kisorsolását. A bajnokságban szeptember 28-án debütálnak a váradiak, akik hazai pályán fogadják az újonc Bukaresti Steauát, majd Temesvárra utaznak a helyi Timbához, utána pedig a címvédő Ploieşti-i Asesoft érkezik az Antonio Alexe Sportcsarnokba. A további ellenfelek: Medgyes (idegenben), Giurgiu (itthon), Chiajna (idegenben), Bukaresti VSK (itthon), Nagyszeben (idegenben), Piteşti (itthon), Rovinari (itthon), Temesvári KK (idegenben), Kolozsvár (itthon), Craiova (idegenben), Konstanca (itthon), Marosvásárhely (idegenben). Szintén újonc ellen lép majd pályára a VSK a Román Kupa első fordulójában, amelyben a Chiajnai Concordia lesz az ellenfél. Az odavágót szeptember 21-én, a visszavágót pedig 25-én játsszák.

A Nagyváradi VSK-t Florin Birta klubelnök és Şerban Sere menedzser képviselte, akik este már további is utaztak Münchenbe, ahol ma tartják az EuroChallenge Kupa sorsolását. A váradiak először indulhatnak a második számú európai kupában, amelybe idén 32 együttes nevezett be, így a VSK rögtön a csoportkörben kezdi a sorozatot.

 

Şerban Sere csapatmenedzser