Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újfent külön koszorúztak a hajdúvárosiak

Nagyszalontán már az számítana újdonságnak, ha az emlékezők kéz a kézben együtt, közös megegyezéssel hajtanának fejet, helyeznék el koszorúikat. Hétfőn a Don-kanyari, sírkerti megemlékezésüket a helyi RMDSZ vezetői délután öt órára időzítették, amelyen pontosan meg is jelentek. A bevezetőt Török László, Nagyszalonta polgármestere tartotta, melyet követően, ifj. Nagy Árpád tanácstag felolvasásával emlékeztetett a második világháború hőseire, valamint a Don-kanyari, 200 ezer fős 2. magyar hadsereg hadtörténetének szomorú végkifejletét elevenítette fel. Aztán az alkalomhoz illő ceremónia után elhelyezték a kegyelet virágait.

RMDSZ-esek csoportképe az emlékműnél

RMDSZ-esek csoportképe az emlékműnél

Balogh János elnök, Balogh Csilla Mintás és Mados János vezetőségi tag főhajtása

Balogh János elnök, Balogh Csilla Mintás és Mados János vezetőségi tag főhajtása

Mindezt az eseményt megelőzően, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) helyi szervezete, Balogh János elnök vezetésével, úgy másfél órával öt óra előtt, a szalontai és a megyei Mintások képviselőjével, Balogh Csillával helyezték el virágaikat, hajtottak fejet a világháború hőseinek tiszteletére emelt obeliszkje előtt. Meg is kérdeztem Balogh Jánostól, miért nem egyeztetnek, végre-valahára jutnának már közös nevezőre Török László polgármesterrel? Úgy néz ki, messze állunk még ettől, elvi nézetkülönbségek gátolják mindezt – válaszolta Balogh.

Sára Péter