Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újbort kínáltak a vincellérek

Teltház volt a nagyváradi Butoiul de Aur (egykori Oradea) vendéglőben péntek este, ahol a Bihar Megyei Vincellér Egyesület tartotta immár második éve megrendezett Márton-napi újbor-kóstolóját.

A 2009-ben létrehozott borászegyesület, amelynek jelenleg mintegy 30 tagja van, vidékünk minőségi borainak jó hírét hivatott ápolni és népszerűsíteni, és most már nemcsak Bihar, de Szilágy megyéből is vannak akik csatlakoztak hozzájuk.

Ujbort 1

A hagyományos Márton-napi ünnephez természetesen nemcsak az új borok sora, de finom libaétel is dukált a vendégeknek. Az egyesület tagjainak mintegy nyolcféle idei borát ízlelhette meg, aki bírta az iramot és a mennyiséget, mert hegylevéből aztán nem volt hiány.

Íme a kóstolásra felszolgált vidékünk szülötte borkülönlegességek sora: királyleányka – Mados Attila (Bihardiószeg), rajnai rizling – Nagy Sándor (Hegyközszentimre), sauvignon blanc – Mados Attila, pinot noir és merlot cuvée alapú rosé – Szőnyi József (Bihardiószeg), pinot noir – Mados Attila, blauburger – Oláh Zoltán Lóránd (Biharpüspöki), cabernet sauvignon – Féth Imre (Biharpüspöki), shiraz – Nagy Sándor. A felsoroltakhoz mérten természetesen a hangulat is egyre fokozódott, amint az este telt és a boroskancsó ürült.

Tóth Gábor