Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újabb utánpótlás Eb-nek ad otthont Nagyvárad

Sorozatban ötödször tartanak majd rangos nemzetközi kosárlabdatornát Nagyváradon, ahol 2018. júliusában kerül megrendezésre az U20-as női kontinenstorna B divíziójának küzdelme.

A férfiak után a női U20-as válogatott tagjai is Nagyváradon lépnek majd pályára

A férfiak után a női U20-as válogatott tagjai is Nagyváradon lépnek majd pályára

A bihari megyeszékhely 2011-ben került be a nemzetközi tornák körforgásába, azóta öt férfi, illetve női Európa-bajnokság meccseinek adott otthont az Antonio Alexe Sportcsarnok. A jövő évi tornán 12 nemzeti csapat, köztük a román válogatott lép majd pályára Nagyváradon, míg az A divízió 16 csapata Sopronban küzd majd a kontinens bajnoki címért.

Az évek során U18-as fiú és lány kosárlabda Eb-nek (2014-ben a magyar női csapat sikerével zárult a torna), U16-as női és U20-as férfi tornának (idén nyáron a két váradi tehetséget is soraiban tudó román válogatott sikerével ért véget a B divízió küzdelme), valamint felnőtt női seregszemlének (2015 nyarán a magyar–román rendezésű kontinenstorna egyik csoportja) adott otthont az Alexe-sportcsarnok.