Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újabb országos csúcsot javított Huszár Ingrid

A szlovákiai Kassán megtartott Közép Európa Kupán is remekelt a váradi Körös SK fiatal úszója, Huszár Ingrid. Az erőfelmérőn a hazaiak mellett, cseh, magyar, lengyel, szerb, macedón és bosnyák úszók küzdöttek az elsőségért.

A fiatal váradi úszó egyik edzőjével, Illés Zsolttal

A fiatal váradi úszó egyik edzőjével, Illés Zsolttal

Illés Zsolt és Georgeta Schier tanítványa a román válogatott tagjaként lépett rajtkőre, s bár csak 13 éves, a 14 évesek között bizonyította rátermettségét. A korkülönbség ellenére, a váradi tehetségnek nem okozott gondot a helytállás, s két számban, 100 és 200 m mellen is dobogó közelben zárta a rangsor erőfelmérőt. Előbbibe hajszálnyival maradt csak le a harmadik helyről. A rövidebbik számban országos csúcsot sikerült megdöntenie a féltávnál elért eredményével. Ingrid saját csúcsát döntötte meg, amelyet tavasszal állított fel Berlinben. A kassai kupán a román 4×100-as vegyes- és gyorsváltó tagjaként is rajthoz állt a Körös SK úszója, mindkét számban ötödik lett csapatával.

Az erőfelmérő végén harmadik helyen zárt az éremtáblázaton a román válogatott.

Huszár Ingrid számára hasznos volt a szlovákiai erőpróba a hétvégén sorra kerülő téli országos bajnokság döntője előtt. A váradi tehetség a 100 m-es mellúszás legfőbb esélyese, sajnos a bajnokságban nem rendeznek 50 és 200 m-es döntőt.