Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újabb konzuli nap volt Mihályfalván

Magyarország kolozsvári külképviseletének munkatársai konzuli napot tartottak Érmihályfalván csütörtökön az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács irodájában, melynek keretében újra lehetőség nyílt a honosítási dossziék leadására, anyakönyvi kivonatok kézhez vételére, illetve magyarigazolványok és útlevélkérelmek benyújtására.

A délelőtt folyamán hat külképviseleti munkatárs is dolgozott az EMNT-irodában, akik ötvenhét iratcsomót, számos útlevelet, és személyi iratokat vettek át, illetve hoztak ki Kolozsvárról. Felvettek száznegyvenöt választási regisztrációs adatot is, melyre ezekben az irodákban is lehet jelentkezni. Mint ismeretes, augusztus elsején elkezdődött a választási regisztráció a határon túli magyar állampolgársággal rendelkezők számára. Sokan máris megkapták a Magyar Nemzeti Választási Irodától azt a borítékot, amely tartalmazza a regisztrációhoz szükséges űrlapot.

ujabb konzuli 1

Ügyintézésre várva az EMNT irodájában

Czeglédi Júlia irodavezetőtől tudjuk, havonta az Érmelléken két konzuli nap is van, ezekből egy mindig Mihályfalván. A következő októberben lesz Albison. Mint mondta, a csütörtöki külképviseleti nap egybeesett a nyírábrányi honpolgársági eskütétellel, ahol ezúttal kétszázötvenen fogadtak hűséget a magyar honnak. Mivel a mihályfalvi iroda kétéves fennállása óta, az itt folyó ügyintézés eredményeként, legtöbben Nyírábrányban adták le a honosítási kérelmeiket, az ottani anyakönyvi osztály és a polgármesteri hivatal a csütörtöki eskütételt különleges ünnepi alkalommá nyilvánította, melynek megfelelően a koradélutáni órákban az egyik Mihályfalvára delegált kolozsvári konzul is részt vett az eseményen – tudtuk meg az irodavezetőtől.

Sütő Éva