Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újabb kiépített mászóút Réven

A Bihar Megyei Tanács által finanszírozott Bihar Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat szakemberei a rendszeres járőrözés és mentőakciók mellett időt szakítottak arra is, hogy az elmúlt években kiépített hegyi mászóutak népszerűségén felbuzdulva egy újabb „vasalt” útvonalat (via ferrata) építsenek ki Réven, a sportosabb alkatú turisták legnagyobb örömére.

ujabb kiepitett 1

Az új út a Sárkányház barlang (Casa Zmeului) illetve a sóvámi torony bal oldalán terül el és számos függőleges szakaszt, valamint egy 25 méteres függőhidat is magába foglal.  Tetejéről lélegzetelállító látvány nyílik Sóvámra.

Megjegyzendő, hogy az új útvonal bejárása jó fizikai és mentális rátermettséget igényel és ezért a hegyimentők csak tapasztalt vezető kíséretében ajánlják, legfeljebb 5-6 fős csoportokban. A turistaút használata tilos 16 éven aluli gyermekek számára felnőtt felügyelet nélkül. Az útvonalon biztonsági- és védőfelszerelés (sisak + heveder és kantár) használata kötelező.

Az első turistacsoportoknak már múlt hét végén alkalmuk nyílt kipróbálni az új via ferrata-t.

Sz. G. T.