Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újabb hitelt vesz fel a váradi önkormányzat

Legtöbb százmillió lejes hitelt vehet fel a nagyváradi önkormányzat, miután annak tegnapi, rendkívüli ülésén a tanácstagok jóváhagyták az erről szóló határozatot. A hitelt egy évre vennék fel, többszörös lehívással és visszafizetéssel 24 pályázat miatt.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

A határozat indoklása szerint a pénzre az uniós támogatással zajló pályázatok költségeinek fedezésére van szükség. A hitel az indoklás szerint többek között azért szükséges, mert az uniós támogatások kifizetése hosszadalmas (van olyan projekt, amelynél több mint nyolc hónapig tart), a Regionális Operatív Programon keresztül csak november 20-áig lehet igényelni, azoknak a munkálatoknak a kifizetését, amelyek tovább tartanak, csak utólag kérhetik a támogatását, azokat a költségek pedig, amelyek 2015. december 31. után keletkeznek, már nem számolja el az unió.

A határozat mellékletében egyébként többek között a közúti felüljárókkal, tömbház-hőszigetelésekkel, a nagyváradi vár és a Fekete Sas-palota rendbetételével stb. kapcsolatos projektek szerepelnek. A szavazáskor a négy jelenlévő szociáldemokrata párti tanácstag tartózkodott.

Fried Noémi Lujza