Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Újabb fellépők a Szabadság Feszten

Július 13–16. között rendezik meg Bihar megye legnagyobb ifjúsági fesztiválját, a Szabadság Fesztet, melynek helyszíne ezúttal is Margitta városi strandja. A rendezvény négy napja alatt mindenki számára biztosított az önfeledt szórakozás, hiszen idén nemcsak koncertekkel bővül a rendezvény, hanem olyan programokkal is, amelyekkel bárki kikapcsolódhat.

A program végleges változata még nem publikus, a szervezők még nem jelentettek be minden fellépőt, előadót. A négy nap alatt azonban biztosan jelen lesz a No sugar zenekar, Sterbinszky, az Ak26, Essemm, Belau és nem utolsó sorban Dj Metzker Viktória.

ujabb fellepok

Röviden a fellépőkről

Az egyik nap sztárvendége Sterbinszky lesz, aki Magyarország egyik legismertebb fellépője. Nemzetközi szinten is abszolút kiváló teljesítménye, eredményei, utánozhatatlan lemezlovas technikája miatt a nevét évről évre, állandó jelleggel a legjobbak között említik a szakmában.

Szintén a szakma egyik legelismertebb előadója, Dj Metzker Viktória fergeteges bulival vár minden fesztiválozót. Munkásságát tekintve számtalan díjat és elismerést nyert, az elmúlt három évben ő nyerte a legjobb lemezlovasnak járó közönségdíjat Magyarországon. Metzker Viktória lélegzetelállító megjelenése, slágerei és páratlan előadásmódja változtatja fellépését olyan showműsorrá, amely bármely közönséget lázba hoz.

A rapszakma két legismertebb és közkedvelt együttese is fellép majd a fesztiválon. Boros Tamás, azaz Essemm 2010 óta Magyarország egyik legtehetségesebb rappere. Legújabb nagylemeze hamar elterjedt a közösségi médiában. Az Ak26 nevű zenei együttes 2011-ben alakult. Giajjenno, eredeti nevén Molnár Ádám testvérével, Hiroval, azaz Molnár Miklóssal közösen indította el karrierjét, amelyet mai napig rajongással figyelnek a fiatalok.

A Belau 2015-ben alakult egyszemélyes zenei projekt, amely élőben négyfős formációvá bővült. Az első, Island of Promise című daluk nagy sikerre tett szert a különböző videómegosztókon. A hozzá tartozó kisfilm megnyerte az első magyar klipszemlét és számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei válogatásba.

A No sugar zenekar a kétezres évek közepén alakult, az utóbbi években sok változáson ment keresztül, a tagok is folyamatosan cserélődtek. A kezdeti rögös, ám annál tanulságosabb idők után mára már stabil tagokkal és minden eddiginél letisztultabb, határozottabb lendülettel vág neki a „popszakma” rendíthetetlen tengerének. 2016-ban indult be számukra igazán a szekér, a zenekar ugyanis megnyerte a 2016-os év Legszebb erdélyi magyar dala versenyt a Hiszek Benned című dallal.

A Szabadság Fesztre a négynapos belépő kempinggel április 7-től április végéig kedvezményesen 55 lej/fő. Ugyanakkor szintén hónap végéig számos nyereményjátékot indítanak a szervezők.

A bérleteket továbbra is az alábbi személyektől és helyszíneken vásárolhatják meg az érdeklődők:

Érmihályfalva: Boda Brigitta (0753/918-959);
Margitta: RMDSZ-székház (Republicii utca 2., 9–16 óra között);
Székelyhíd: Muţa József Arnold (0755/294-982);
Nagyvárad: Boldizsár Ágota (0755/149-910), illetve a Bihar megyei RMDSZ nagyváradi székháza (Independenţei utca 11., 9–16 óra között);
online: Biletmaster (www.biletmaster.ro/ron/Production/472571/Freedom-Festival).