Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új védőkorlát a Körös-parton

November 14-én, hétfőn egy új, kovácsoltvas védőkorlát felszerelését kezdték meg a Sebes-Körös jobb partján, a Garasos hídtól a Dacia hídig terjedő sétányszakasz mentén a Gavella vállalat egyenruháját viselő munkások.

uj vedokorlat

Mint a városháza által közzéadott információkból kiderült, a munkálatokat az önkormányzat rendelte meg, miután több lakos is aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az óvatlanul arra sétálók esetleg megszédülhetnek és legurulhatnak a vízhez vezető meredek töltésen.

A kivitelező cégnek egy hónap áll rendelkezésére, hogy a kérdésben forgó mintegy 200 méteres útszakaszon felszerelje a védőkorlátot, amely egyébként formájában megegyezik a Körös bal partján használt korláttal (amelyet évekkel ezelőtt a Körösök Vízügyi Igazgatósága szereltetett fel), vagyis nem borítja fel a városközpont viszonylag egységes kinézetét. A munkálatok anyagi vonzatáról egyelőre nem adott tájékoztatást az önkormányzat.

Sz. G. T.