Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új változatú előadással kezdte szeptemberi műsorát a Kiss Stúdió Színház

Isten szekerén érkezett című pódiumjátékkal lépett fel szerda este a nagyváradi Magyar Örökség-díjas Kiss Stúdió Színház a stúdió termében. Az előadást a nyáron elhunyt Varga Vilmos rendezte, a forgatókönyvet Kiss Törék Ildikó írta.

Meleg Vilmos és Kiss Törék Ildikó

Meleg Vilmos és Kiss Törék Ildikó

Nagy volt az érdeklődés a szeptemberi műsor első előadásán, a stúdió terme már jóval a kezdés előtt megtelt. A pódiumjáték Wass Albert Karácsonyi versek című költeményének egy részletével kezdődött, de a műsorrendben szerepelt többek között Tóth István, Magyari Lajos, Sajó Sándor, Arany János és Reményik Sándor verse is. Kiss Törék Ildikó fellépő társa ezennel Meleg Vilmos volt, ő adta elő például Magyari Lajos Nem a fenyők… vagy Sajó Sándor Magyarnak lenni című versét. Négy dal is elhangzott a színtársulat-alapító Kiss Törék Ildikó előadásában, illetve felvételről, Varga Vilmos hangján hallgathatta Arany János Mátyás anyja című költeményét a közönség.

A másfél órás előadás Gábor Ferenc Így adta születésem című versével zárult, ez azonban nem jelentette az est végét. A közönség a stúdióteremben maradt gratulálni a fellépőknek, beszélgetni, megosztani egymással gondolataikat – ez a fajta befejezés is mutatja, hogy mekkora közösség-kovácsoló ereje van a már 22 éves magánszínháznak.

A társulat a szerdai pódium-játékkal e hónapban fellép még Magyarországon, Sirokon és Recsken is.

Kiss Erzsébet Janka