Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új stratégiával építenék az autópályát

Vasárnap ismét Bihar megyébe látogatott Sorin Buşe közlekedési miniszter, aki most az erdélyi autópálya Belényesújlak–Bors közti szakaszának építéséről folytatott tárgyalásokat a megye illetékeseivel.

uj strategiaval

Mint kiderült, az Országos Autópálya és Közútkezelő Társaság (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale) novemberben úgy döntött, újraelemzik a kérdéses szakasz műszaki tervét, és ennek következtetéseként arra az elhatározásra jutottak, hogy felbontják a szerződést a Corsan – Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL céggel, mivel az útépítő vállalat nem tudta tartani a szerződésben feltüntetett munkaütemet. A közlekedési miniszter nyilatkozatából az is kiderül, hogy két részre osztják a Belényesújlak–Bors közti szakaszt, és így írják ki az új versenytárgyalásokat a munkálatok befejezésére.

Hogy ez az új nekifutás mennyire lesz eredményes, arról Buşe is óvatosan nyilatkozott, annyit mondott, ha minden jól megy, még az ő mandátuma alatt elkészül az erdélyi autópálya Belényesújlak–Bors közti része.

(szőke)