Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új román stúdiószínház mutatkozott be

Szombaton, a nagyváradi Kosher kávézó közösségi termében tartották a Studio Act színtársulat Reasons to be pretty című előadásának előbemutatóját. A formációt Eugen Neag, Alin Stanciu, Alina Leonte és Ioana Cheregi színművészek alkotják, első produkciójuk szövegét pedig Neil LaBute, amerikai dráma- és forgatókönyvíró műve nyomán Ioana Ciobanu, a nagyváradi Regina Maria Színház irodalmi titkára fordította.

uj roman

A teltházas előbemutató nagy sikert aratott a résztvevők körében, szombaton. A nagyközönség számára viszont egy kulturális fesztivál keretében mutatkozik majd be a független román stúdiószínház, amely augusztus 24–27 között zajlik majd. A minifesztivál keretében a fent említett előadásokon kívül a szatmárnémeti Teatrul de Nord meghívott vendégként bemutatja Neil LaBute Autobahn című darabját, de lesznek improvizációs gyakorlatok, fényképészeti és beszédmondási műhelymunkák, valamint gyermekszínházi előadás is a marosvásárhelyi Ariel ifjúsági színjátszó csoport közreműködésével. A fesztivál ideje alatt ugyanakkor folyamatosan megtekinthető lesz Remus Toderici fotóriporter fényképkiállítása is.

Sz. G. T.