Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Új parkolók épülnek Váradon

Terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatót tartott Florin Birta (képünkön) alpolgármester tegnap délelőtt, arról hogy jelenleg több parkolót is építtet az önkormányzat.

Az első megálló a Nagyvárad-Szőlős lakónegyedben volt, ahol három különböző parkolót is építenek, az első a Leonardo Da Vinci utcán lesz, ahol ötven parkoló hely létesítése van folyamatban, ez a munkálat a tervek szerint egy héten belül befejeződik, ugyanis már csak az utolsó simítások vannak hátra. A második parkoló a Liszt Ferenc utcán lesz, ahol huszonhárom, új helyen parkolhatnak az autósok. A harmadik új parkoló a Váradcsehi (Ciheiului) utcán épül, itt harminchat parkolóhelyet építenek. Utóbbi kettőnek kialakítására egy hónapot szántak az építők. A három parkoló összköltségvetése, 266 000 lej ÁFA nélkül, és mintegy 1900 négyzetméternyi területen helyezkedik majd el.

uj parkolok 1

A következő állomás a Decebal piac közelében lévő Szent Anna (Costache Negruzzi) út volt, ahol egy, 150 helyes új parkolót létesítenek, ami, ha minden a tervek szerint halad, az idei tanév kezdésére, azaz szeptember 15-re készen is lesz. Ennek a parkolónak a költségvetése 400 000 lej ÁFA nélkül, és egy 25000 négyzetméteres területen helyezkedik majd el.

uj parkolok 2

Az utolsó megálló a Sándorffy József (Willian Shakespeare) utca volt, ahol az önkormányzat egy 85 helyes parkolót építtet, a Friedrich Schiller német nyelvű elméleti líceum előtt. Ennek a parkolónak augusztus 15-ig kell, készen legyen a tervek szerint, és a költségvetése 400 000 lej ÁFA nélkül.

A három meglátogatott parkolón kívül még építtetnek parkolókat a Rogériusz negyedben is. Itt összesen 270 hely fog épülni, az Benczúr Gyula (Lacul Roşu) utcán, az Iza utcán és a Wekerle Sándor (Lisabonei) utcán.

Vincze-Nagy Anikó